तुलसी आरती इस्कॉन मंदिर लेबलों वाले संदेश दिखाए जा रहे हैं. सभी संदेश दिखाएं
तुलसी आरती इस्कॉन मंदिर लेबलों वाले संदेश दिखाए जा रहे हैं. सभी संदेश दिखाएं

शनिवार, 22 मार्च 2025

तुलसी आरती इस्कॉन मंदिर

                          श्रीतुलसी प्रणाम   

वृन्दायै तुलसीदेव्यै प्रियायै केशवस्य च ।
कृष्ण -भक्ति -प्रदे देवि सत्यवत्यै नमो नमः।।

                       श्री तुलसी आरती 
नमो नमः तुलसी कृष्ण प्रेयसी।
राधा -कृष्ण -सेवा पाबो एइ अभिलाषी।।1।।

जे तोमार शरण लय,तार वाञ्छा पूर्ण हय।
कृपा करि करो तारे वृन्दावन -बासी।।2।।

मोर एइ अभिलाष,बिलास कुंजे दिओ वास।
नयने हेरिब सदा जुगल -रूप -राशि।।3।।

एइ निवेदन धर,सखीर अनुगत करो।
सेवा- अधिकार दिये करो निज दासी।।4।।

दीन कृष्णदासे कय,एइ येन मोर हय।
श्रीराधा- गोविन्द -प्रेमे सदा येन भासि।।5।।

                 श्री तुलसी प्रदक्षिणा मंत्र 
यानि कानि च पापानि ब्रम्ह -हत्यादिकानि च।
तानि तानि प्रणश्यन्ति प्रदक्षिण: पदे पदे।।

               Shree Tulsi pranam
Vrindayai tulsidevayai priyayai keshavashya ch
Krishn bhakti prade devi satyavatayai namo namah ।।
               Shree Tulsi Aarti 
Namo namah tulsi krishna preyasi 
Radha Krishna seva pabo ai abhilashi ।।1।।

Je tomar sharan lay,tar vancha purna hay ।
Kripa kari karo tare vrindavan basi ।।2।।

Mor ai abhilash bilas kunje diyo vas ।
Nayane herib sada jugal rup rashi ।।3।।

Ai nivedan dhar,sakhir anugat karo।
Seva adhikar diye karo nij dasi ।।4।।

Din krishnadase kay, ai yen mor hay ।
Shreeradha govind preme sada yen bhasi ।।5।।


               Shree Tulsi pradakshina mantra 
Yani kani ch papani bramh hatyadikani ch।
Tani tani pranashyanti pradakshinah pade pade।।




     ‌।      

, श्रीमद्भगवद्गीता के अध्याय 6 से लिया गया श्लोक संख्या 26

यतो यतो निश्चलति मनश्चचञ्चलमस्थिरम्। ततस्ततो नियम्यैतदात्मन्येव वशं नयेत्।।26।। अनुवाद श्रील प्रभुपाद के द्वारा  : मन अपनी चंचलत...